BANAANPLUGGEN

De banaanpluggen (banana plugs) hebben een BFA stijl contactpin. De BFA pin zorgt voor een maximaal contact met de speaker. De plug heeft een sterke body van hoge kwaliteit messing. De contactpin is van beryllium koper (anti-magnetisch en anti-statisch) en heeft een betere geleiding dan phosphor bonze. Body en pin zijn beide voorzien van een dikke rhodium coating en zonder tussenlaag van nikkel. Want nikkel komt de kwaliteit niet ten goede en wordt dus niet bij onze pluggen gebruikt zoals in goedkopere uitvoeringen. De kabel maakt in de plug direct contact met de beryllium contactpin en het signaal wordt dus niet via de body maar rechtstreeks via de contactpin doorgegeven.

SPADES

De rhodium spades zijn gemaakt uit één stuk puur alpha koper en hebben een rhodium/zilver plating. Ook hier wordt er gebruik gemaakt van twee schroeven om de kabel en mantel vast te zetten. Eventueel kan er door de opening ook gekozen worden om de soldeerverbinding te maken.

AFWERKING

De kabel wordt vastgezet door twee schroeven. Met de laatste schroef wordt de gestripte draad vastgezet en met de eerste schroef de mantel van de kabel. Wij kiezen zelf voor het gebruik van gold plated crimp sleeves in plaats van kaal koperdraad in de plug want dit bevordert het contact en de levensduur. De ofc crimp sleeves worden onder hoge druk gekrimpt en zorgen voor optimaal contact. De kabel maakt intern direct contact met de pin zodat er optimaal geluidsoverdracht is.

De pin wordt beschermd door een stijlvolle aluminium geborstelde mat zwarte huls. Er wordt onderscheid gemaakt tussen polariteit door de volledig zwarte plug (zonder logo) als ‘min’ te gebruiken en de plug met Purecable logo als ‘plus’.

RHODIUM

Rhodium is een zilver-wit en hard overgangsmetaal. De lage elektrische weerstand, stabiele overgangsweerstand en goede corrosiebestendigheid maken rhodium zeer geschikt voor het overdragen van geluidssignalen. Bovendien geeft de rhodium plating een helder en transparante weergave van het origineel. Tevens zorgt de rhodium afwerking ook voor een zeer langer levensduur door de hoge slijtvastheid en hardheid van het materiaal.

Klik hier om direct naar de audiopluggen te gaan in onze shop.

purecable

banaanplug Cu

 59,00 incl. btw

purecable

spadeplug Cu

 59,00 incl. btw

purecable

banaanplug Be

 29,00 incl. btw