nanotechnologie

Purecable nano high-end luidsprekerkabels maken gebruik van een simpel concept maar het vergt een technisch productieproces. Door het toevoegen van een bepaalde hoeveelheid microscopisch kleine deeltjes goud en zilver in een olieachtige stof en deze vervolgens toe te brengen op een koperen geleider is er een manier gevonden om prestaties aanzienlijk te verbeteren. De deeltjes variëren in grootte van 3,5 tot 8 nM. Een nM is 10-9 meter, dus 0,000 000 001 meter of een miljardste van een meter.

Voor het bindmiddel wordt een natuurlijke olie gebruikt. Een positief kenmerk van deze olie is het vermogen om zuurstof te binden. Bovendien toegepast op een koperdraad, belet de olie oxidatie. Door een combinatie van olie en edelmetaaldeeltjes op de koperen kern is dit niet alleen in staat de kwaliteit te bewaren maar geeft het ook verbetering van het skin-effect. Daarom wordt er gebruik gemaakt van een olie in plaats van hetzij een vaste coating, bekleding of samengestelde legering. Tevens vereenvoudigt hierdoor het productieproces en wordt het eindproduct meer betaalbaar.

Deze technologie heeft nog een ander voordeel. Op het oppervlak van de ofc geleiders zijn er vele microscopisch kleine krasjes die ontstaan tijdens de productie waardoor de geleiders minder contact met elkaar maken. Daardoor ontstaat er geluidshinder. De colloïdale goud / zilver behandeling vult de scheurtjes op microscopisch niveau en op deze manier verbetert de geleidbaarheid en daarom vermindert het ook de ruis.

 

Voordelen

– high-end luidsprekerkabel –
– minder ruis, dus meer muziek –
– meer dynamiek, met name bij complexe passages die worden verstoord door ruis –
– dieper en strakkere lage frequenties met meer textuur –
– natuurlijke en meer levensechte midrange en helderheid, met behoud van de oorspronkelijke kwaliteiten van een bepaalde opname –
– hogere resolutie en meer details –
– toename van geluidsbeeld omvang voor een meer realistische weergave –

Klik hier om direct naar de beschikbare nanoluidsprekerkabels te gaan.